Kirkot, kappelit, muistotilaisuuspaikat

Juhlalliset siunaus- ja muistotilaisuudet

Alle olemme koonneet lyhyet esittelyt Oulun ev.-lut. seurakuntien tarjoamista siunaus- ja muistotilaisuuspaikoista. Hoidamme kokonaisvaltaisesti myös tilojen varaukset sekä tarjoilut.

Siunauskappelit

Intiön kappeli

Intiön kappeli on rakennettu hautaan siunaamisia varten. Vuonna 1973 käyttöön vihitty kappeli sijaitsee Oulun hautausmaan koillisosassa mäntykankaalla. Isossa salissa on istumapaikat noin 200 henkilölle, pienessä salissa 50 henkilölle.

Vanha kappeli

Vanha kappeli sijaitsee Oulun hautausmaan vanhan osan ja sankarihauta-alueen välissä, osoitteessa Kajaanintie 1. Vanhaan kappeliin mahtuu 100 henkeä.

Muistotilaisuuspaikat sekä seurakuntatalot, -kodit ja -salit

Hautajaishuoneisto

Hautajaishuoneisto sijaitsee osoitteessa Kajaanintie 1, Intiön hautausmaan etelälaidalla. Hautajaishuoneistoa käytetään muistotilaisuuksien pitämiseen sekä kerhotilana. Siellä voidaan järjestää kahvitus 40 henkilölle

Heikkilänkankaan seurakuntakoti

Seurakuntakoti on Heikkilänkankaan monitoimitalon yhteydessä osoitteessa Kyytipojantie 1. Talo on valmistunut vuonna 2003.

Huonesuon seurakuntakoti

Seurakuntakoti on Huonesuon monitoimitalossa osoitteessa Leväsuontie 19. Tiloja voi varata perhejuhlien järjestämiseen: liikuntasalin puolelle mahtuu kahvittelemaan noin 40 henkilöä, kerhohuoneissa voidaan pitää pienempiä tilaisuuksia. Ruokailun järjestäminen ei ole näissä tiloissa mahdollista.

Keskustan seurakuntakoti

Keskustan seurakuntatalo on osoitteessa Isokatu 17. Juhlasalissa on tilaa 300 henkilön kokoiselle yleisölle. Ruokasalissa on tilaa noin 40 henkilölle ja alasalissa noin 100 henkilölle.

Koskelan seurakuntakoti

Koskelan seurakuntakoti on yli sata vuotta vanha, kaunis puinen kartano. Alakerrasa on juhlien järjestämiseen sopivat tilat, joihin kuuluu yksi iso ja kaksi pienempää huonetta. Näihin tiloihin mahtuu noin 50 henkilöä.

Myllyojan seurakuntakoti

Myllyojan seurakuntatalo sijaitsee osoitteessa Koivumaantie 2, männikön keskellä lähiöalueella. Juhlasalissa on tilaa noin 150 henkilölle ja se on jaettavissa väliseinällä kahdeksi pienemmäksi tilaksi.

Oulujoen pappila

Oulujoen pappila sijaitsee osoitteessa Oulujoentie 72 ja on varattavissa perhejuhliin. Siellä voi järjestää kahvi- ja voileipätarjoilun. Maksimihenkilömäärä saleissa yhteensä 170. Istumapaikkoja 60 henkilölle.

Oulunsalon seurakunnan Toimitalo

Oulunsalon seurakunnan Toimitalo sijaitsee osoitteessa Vattukuja 2. Yläkerrassa on kastetilaisuuksia, muistotilaisuuksia  ja perhejuhlia varten vuokrattava Yläsaliksi nimetty sali. Salin yhteydessä on keittiö ja tarjoilutila. Rakennuksessa on hissi.

Sanginsuun seurakuntakoti

Sanginsuun seurkuntakoti sijaitsee Oulun kaupungin laidalla maalaismaisemissa lähellä joen rantaa. Seurakuntakodin osoite on Sanginsuuntie 59. Sanginsuun seurakuntakodin viihtyisät tilat sopivat hyvin kaste- ja muistotilaisuuksien, häiden ja muiden perhejuhlien järjestämiseen. Istumapaikkoja on 80 henkilölle.

Ylikiimingin seurakuntatalo

Ylikiimingin seurakuntatalo sijaitsee osoitteessa Kirkkomäki 12. Tilat ovat seurakuntalaisten käytössä ja soveltuvat erinomaisesti perhejuhliin ja muistotilaisuuksiin, kokouksetkin onnistuvat mainiosti. Talossa on ruuanvalmistustasoinen keittiö. Saliin mahtuu 120 henkilöä.

Iin seurakuntatalo

Iin seurakuntatalolla yläkerrassa sijaitsevat kirkkoherranvirasto, taloustoimisto, kappeli, diakoniatoimisto, seurakuntasali sekä työhuoneita ja alakerrassa joen puolella kerhotilat sekä nuorisotilat.

Kirkkojen yhteydessä sijaitsevat seurakuntasalot

Karjasillan kirkon seurakuntasalo, Kastellin kirkon seurakuntasali, Pyhän Andrean kirkon seurakuntasali, Tuirankirkon seurakuntasali ja luentosali, Pyhän Tuomaan kirkon seurakuntasali ja Pyhän Luukkaan kappelin seurakuntasali.

Kirkot

Oulun tuomiokirkko

Tuomiokirkko huokuu historiaa ja arvokkuutta Oulun tuomiokirkko ja sen kellaritiloissa sijaitseva krypta ovat seurakuntalaisten käytettävissä kirkollisia toimituksia varten.

Karjasillan kirkko

Karjasillan kirkko edustaa uuden ajan kirkkoarkkitehtuuria. Se on valmistunut vuonna 1963. Betonista ja tiilestä rakennetun kirkon on suunnitellut arkkitehti Kalevi Lankinen.

Kastellin kirkko

Karjasillan seurakuntaan kuuluva Kastellin kirkko on valmistunut vuonna 1962. Tämän sopusuhtaisen ja rauhallisen kirkon on suunnitellut arkkitehti Veijo Kerola. Hänen suunnittelemiaan ovat myös kalusteet, kastemalja ja kirkkotekstiilit.

Pyhän Andreaan kirkko

Pyhän Andreaan kirkko sijaitsee Karjasillan seurakunnan alueella, Kaakkurissa. Kirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 2003 ja se vihittiin käyttöön joulukuussa 2004.

Tuiran kirkko

Kirkko on rakennettu alun perin rukoushuoneeksi palvelemaan Tuiran ja Alalaanilan alueelle syntyneen asutuksen tarpeita. Se valmistui arkkitehti Harald Andersinin suunnittelemana vuonna 1916.

Kun Oulussa toteutettiin vuonna 1966 seurakuntajako, siitä tuli vasta perustetun Tuiran seurakunnan kirkko.

Vuonna 1967 valmistui arkkitehti Mikko Huhtelan suunnittelema laajennus, jossa alkuperäisen rukoushuoneen tiloihin lisättiin seurakuntasali, rippikoulusali ja virastotilat.

Pyhän Tuomaan kirkko

Pyhän Tuomaan kirkko on rakennettu vuonna 1975. Se on saanut nimensä apostoli Tuomaan mukaan, jonka muistopäivänä 21. joulukuuta kirkko vihittiin käyttöön.

Pyhän Luukkaan kappeli

Pyhän Luukkaan kappeli on saanut nimensä evankelista, lääkäri Luukaksen mukaan. Hän kirjoitti evankeliuminsa ja Apostolien teot tutkijan otteella.

Nimivalinta muistuttaa siitä, että kappeli on rakennettu yhtäältä Oulun Yliopistoa ajatellen. Sen sijainti yliopiston pääsisäänkäynnin, pääkirjaston ja opiskelija-asuntojen läheisyydessä on tässä mielessä mitä keskeisin.

Oulujoen kirkko

Oulujoen kirkon suunnittelu liittyy Suomen kansallisiin itsenäisyyspyrkimyksiin 1900-luvun alussa.

Kirkon suunnittelija Viktor J. Sucksdorff edusti kansallisromanttista tyylisuuntaa, jossa Karjalasta saaduilla vaikutteilla oli sijansa. Oulujoen kirkko on Pohjois-Suomen ainoa säilynyt puujugend-kirkko.

Ylikiimingin kirkko

Kirkon suunnitteli ja rakennutti pietarsaarelainen rakennusmestari Jacob Rijf . Kirkko on erivartinen ristikirkko, kellotorni kohoaa kirkon keskeltä. Tyyliltään kirkko edustaa 1700-luvun uusklassismin piirteitä, joita on useaan kertaan muuteltu korjauksissa.

Vuosina 1981-1986 kirkko restauroitiin ja palautettiin mahdollisimman lähelle alkuperäistä asuansa. Kirkon rakentajan jättämänä erikoispiirteenä kirkon tornissa ylimpänä on tähti.

Iin kirkko

Iin kirkko on rakennettu vuonna 1950. Nykyinen kirkko on todennäköisesti Iin kahdeksas kirkko ja kolmas nykyisellä paikalla Iin Haminassa.

Kempeleen uusi kirkko

Pyhän Kolminaisuuden kirkko eli Kempeleen uusi kirkko on Kempeleen Kirkonmäellä sijaitseva kirkkorakennus. 400-paikkaisen kirkon paikka sisältyy museoviraston määrittelemiin valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Kirkonmäellä on myös Kempeleen vanha kirkko ja hautausmaa.

Kempeleen vanha kirkko

Kempeleen vanha kirkko on Kempeleen evankelisluterilaisen seurakunnan ensimmäinen kirkko. Se sijaitsee Kirkonmäellä, joka on yksi valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Kirkossa on 180 istumapaikkaa.

Oulunsalon kirkko

Tyyliltään uusgotiikkaa edustava puinen länsitornillinen pitkäkirkko on rakennettu vuosina 1888–1891. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Julius Basilier. Syksyllä 1891 valmistunut kirkko vihittiin käyttöön 7. helmikuuta 1892. Istumapaikkoja kirkossa on 350.

Haukiputaan kirkko

Haukiputaan kirkko sijaitsee Haukiputaan kirkonkylässä Kiiminkijoen rantatörmällä. Nykyinen puinen kirkkorakennus on 1700-luvulta, mutta sitä on korjattu ja muutettu vuosisatojen kuluessa. Kirkkoon mahtuu noin 540 henkilöä.

Yksityiset muistotilaisuuspaikat